marți, 1 ianuarie 2013

De vorba cu Dumnezeu la sfârșit de an



De vorba cu Dumnezeu la sfârșit de an
Un psalm al binecuvântărilor din familie și lucrare cu note de subsol
                                                                                                  
Dumnezeule, Tu îți ți credincioșia Ta fată de noi din an în an. Vremurile se schimbă, oamenii sunt schimbători, dar Tu nu îți abați îndurarea de la noi, și minunile tale strălucesc mai mult din an în an.
Căci, ne-ai vindecat atunci când eram bolnavi și ne-ai ridicat din epuizarea noastra fizică. Munca de fiecare zi era prea multă și pentru o lungă perioadă de timp, dar TU ne-ai rânduit clipe de odihnă. Chiar sufletul l-ai umplut de odihnă Ta și nu ne-ai lăsat să fim doborâți.

Caci, ne-ai păzit de cursele celor răi și de viclenia oamenilor faradelegii. Ei se luptă împotriva aleșilor tăi, dar nu izbutesc căci Tu ești cu noi și nimicești planurile lor. Tu scoți la lumină pacatele lor ascunse și faci ca nebunia lor să fie vazută. Ochii lor văzuseră minunile Tale, dar li s-a îngânfat inima, și lacomia lor este peste măsura. Nu le ține în seamă pacatele lor și adu mântuirea ta măcar la unii dintre ei. Dă putere aleșilor tăi cât timp mai îngădui să fie acolo.    
 
Căci, ne-ai chemat să facem lucruri ciudate pentru mulți, și neînțelese de unii, să sacrificăm bunuri și poziții. Dar…, ale Tale sunt acestea, și noi ai cui suntem !?… Tu ne faci să vedem ceea ce alții nu pot să vadă. Tu ne dai curajul să riscăm când toți sunt prudenți. Tu ne-ai pregătit dinainte când noi nu întelegeam ce faci. Tu ești lângă noi cand mulți ne lasă singuri. Tu ai resurse  atunci când noi le-am epuizat. Tu ai soluții când noi suntem fară soluții. Fă să vadă ochii noștri împlinirea lucrării Tale în formarea inimilor de la cei mici până la lideri, din România și în celelalte tări. Fie binecuvântarea Ta peste acestă lucrare de educație și mentorare.

Oh, Domane, pentru noi distanța dintre două puncte este o dreaptă, dar pentru Tine aceasta este un zig zag. Tu ne arăți destinații spre care să mergem, dar ne duci pe drumuri lungi și întortochiate. Tu ne eliberezi de simplism, dar ne chemi să umblăm în simplitate. Tu ne eliberezi de noi ca să putem merge dupa Tine.

Oh, Doamne, prea multe voci,prea multe chemări, acum la sfârșit de an. Vrem Doamne să ne lasăm folosiți de Tine și nu de oameni. Fă-ne să discernem vocea Ta bine. Răspunde întrebarilor noastre. Vindecă rănile inimii noastre din dezamăgirile trecutului și prezentului. Fă-ne să nu rătăcim pe căile noastre, ci să umblăm pe calea Ta.

Oh, Doamne, mâinile închise tu nu poți să le umpli, de aceea noi dăm drumul lucrurilor sigure din mâinile noastre ca tu să ni le umpli cu darurile Tale. Și chiar dacă nu le vei umple faptul că-ți vei întinde mâinile și ne vei lua în brațe este de ajuns.

(Notele de subsol se referă la corelarea acestui text cu situații concrete din viața familiei noastre. Aceastea sunt vizibile doar pentru noi.)

Niciun comentariu: